english-flag  spain-flag email rss-flag

orszagcsik

  • Hűtőbolt
  • Globimpex
  • Systrans
  • Smartservice
  • Wywex
PreviousNext

Négy hónapig volt az Andok fogságában

Uruguayan-Raul-Gomez-Cincunegui-bottom-at-the-Rawson-hospital-2262330Élve került elő az az uruguayi férfi, aki négy hónapja tűnt el az Andokban Chiléből Argentínába vezető útján. Raúl Fernando Gomez Circuneguinak hóvihart követően veszett nyoma májusban, miután motorbiciklije lerobbant.

Az argentin hatóságok közlése szerint egy hegyi menedékházban találtak rá 2800 méter magasságban: a férfi kórosan lesoványodott és kiszáradt állapotban volt. A menedékházban talált ételmaradékokat fogyasztotta el, majd bármit, amit el tudott kapni - például patkányokat is.

Az északnyugati San Juan tartomány illetékesei véletlenül bukkantak Gomezre, amikor helikopterrel a területre érkeztek, hogy méréseket végezzenek. A legyengült férfi kinyitotta a ház ajtaját és igyekezett felhívni magára a csapat figyelmét.

"Ez igazi csoda, még mindig nem tudjuk elhinni, hogy megtörtént" - mondta el José Luis Gioja, San Juan kormányzója a Diario de Cuyo című helyi lapnak.

Sajtóértesülések szerint Gomez a megpróbáltatások következtében húsz kilogrammot fogyott és kiszáradt. Az őt kezelő orvos szerint viszont a férfi hamarosan rendbe jön és kiengedhetik a kórházból.

1972-ben repülőgép-szerencsétlenség miatt egy uruguayi rögbicsapat tengődött az Andokban 72 napon át. A 45 utasból 16-an maradtak életben, a túlélők az áldozatok maradványaiból táplálkoztak.

tropical-billboard

Latin-Amerikából írjuk

Inkaklinika: a gyógyító indián

Inkaklinika: a gyógyító indián

Lassan de biztosan mániámmá válik, hogy újra felfedezzem Amerikát, leginkább pedig azt az Újvilágot, ami elkerülte a hagyományos történelemírás figy...

Történetek Latin-Amerikából

Az uruguayi, aki híressé tette a brazil focimezt

Az uruguayi, aki híressé tette a brazil focimezt

Nagy ötletek és nagy aggodalmak: a pályán kívüli eseményektől zajos foci világbajnokság elé nézünk és sokan aggódnak az események sikeréért: közöttük ...

Latin ízek

Már az ecuadoriak is saját borukat ihatják

Már az ecuadoriak is saját borukat ihatják

  A Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet (OIV) honlapjának statisztikai adatai között még mindig az szerepel, hogy Ecuadornak nincsene...

Programajánló

filmvetites-a-venezuelai-nagykovetsegen-bolivar-el-hombre-de-las-dificultades"Bolivar - el hombre de las dificultades" - Filmvetítés a Venezuelai Nagykövetségen Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Kedves Barátaink! Ezúton szeretnénk...
spanyol-nap-dia-eSpanyol nap a Cervantes Intézetben
flamenco-est-az-a38-hajonJunius 20-án 18,30-kor az A38 hajón flamenco est!

Partnereink

       
                  hir3d logo           

Látogatók

907905
Ma
Tegnap
A héten
A hónapban
Múlt hónapban
Összesen
1833
3069
15739
65011
92227
907905

Az latimoport.hu felületén található minden információ, beleértve a képi, grafikai megjelenítést, az oldalak szerkezetét az AHU kizárólagos tulajdona.
Mindennemű továbbszolgáltatás, továbbértékesítés, egészében vagy részleteiben az újraközlés kizárólag az AHU előzetes írásbeli hozzájárulásával lehetséges.
Terjesztésük sem nyomtatott, sem elektronikus formában nem megengedett. Copyright© 2008 AHU

Login or Register

LOG IN