english-flag  spain-flag email rss-flag

orszagcsik

  • HTCC
  • Smartservice
  • Hűtőbolt
  • Globimpex
  • Wywex
  • Systrans
PreviousNext

Négy hónapig volt az Andok fogságában

Uruguayan-Raul-Gomez-Cincunegui-bottom-at-the-Rawson-hospital-2262330Élve került elő az az uruguayi férfi, aki négy hónapja tűnt el az Andokban Chiléből Argentínába vezető útján. Raúl Fernando Gomez Circuneguinak hóvihart követően veszett nyoma májusban, miután motorbiciklije lerobbant.

Az argentin hatóságok közlése szerint egy hegyi menedékházban találtak rá 2800 méter magasságban: a férfi kórosan lesoványodott és kiszáradt állapotban volt. A menedékházban talált ételmaradékokat fogyasztotta el, majd bármit, amit el tudott kapni - például patkányokat is.

Az északnyugati San Juan tartomány illetékesei véletlenül bukkantak Gomezre, amikor helikopterrel a területre érkeztek, hogy méréseket végezzenek. A legyengült férfi kinyitotta a ház ajtaját és igyekezett felhívni magára a csapat figyelmét.

"Ez igazi csoda, még mindig nem tudjuk elhinni, hogy megtörtént" - mondta el José Luis Gioja, San Juan kormányzója a Diario de Cuyo című helyi lapnak.

Sajtóértesülések szerint Gomez a megpróbáltatások következtében húsz kilogrammot fogyott és kiszáradt. Az őt kezelő orvos szerint viszont a férfi hamarosan rendbe jön és kiengedhetik a kórházból.

1972-ben repülőgép-szerencsétlenség miatt egy uruguayi rögbicsapat tengődött az Andokban 72 napon át. A 45 utasból 16-an maradtak életben, a túlélők az áldozatok maradványaiból táplálkoztak.

tropical-billboard

Latin-Amerikából írjuk

Azték sasok – mexikói pilóták a második világháborúban

Azték sasok – mexikói pilóták a második világhábor…

„Nem tudtuk áttörni a japánok vonalát, összpontosított géppuskatűz szegezett minket a földhöz. Egyszer csak, nevükhöz híven, mint derült égből a vil...

Történetek Latin-Amerikából

A város, ahol a halottakat örökbe fogadják

A város, ahol a halottakat örökbe fogadják

Kolumbiában van egy város, Puerto Berrio: lakói a nyolcvanas évek óta különleges viszonyt alakítottak ki a halottakkal: halottakkal, akiket a Rio Magd...

Latin ízek

Már az ecuadoriak is saját borukat ihatják

Már az ecuadoriak is saját borukat ihatják

  A Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet (OIV) honlapjának statisztikai adatai között még mindig az szerepel, hogy Ecuadornak nincsene...

Programajánló

boglar-lajos-emlekkonferencia"Mítosz, vallás és egyház Latin-Amerikában" elnevezésű Boglár Lajos emlékkonferencia lesz a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar...

Partnereink

globoport


afriport  latimoport  asiaport
keletport  ameriport  eurazsiaport 
            hir3d logo           

Látogatók

966951
Ma
Tegnap
A héten
A hónapban
Múlt hónapban
Összesen
305
2360
4947
37187
86870
966951

Az latimoport.hu felületén található minden információ, beleértve a képi, grafikai megjelenítést, az oldalak szerkezetét az AHU kizárólagos tulajdona.
Mindennemű továbbszolgáltatás, továbbértékesítés, egészében vagy részleteiben az újraközlés kizárólag az AHU előzetes írásbeli hozzájárulásával lehetséges.
Terjesztésük sem nyomtatott, sem elektronikus formában nem megengedett. Copyright© 2008 AHU

Login or Register

LOG IN